Šiandien, birželio 19 d. bendruomenėje „Aš Esu“ Seimo narys, religijotyrininkas ir publicistas Andrius Navickas savanoriškais pagrindais pravedė bendruomenės nariams 2 val. trukmės grupinį užsiėmimą. Mintys, kuriomis norisi dalintis:

Sveikimo nuo priklausomybių kelyje galimos dvi kryptys. Viena jų – ieškoti savo ydų ir atpažintus būdo trūkumus taisyti. Kitas kelias – rasti grožį savyje, būti dėkingu už gerąsias būdo savybes ir jas puoselėti. Juk kiekvienas iš mūsų Dievo esame sukurti tyčia, tokie kokie esame, ir nors mes dažnai klystame, tačiau mes patys nesame klaida. Dažnai priklausomam žmogui sunku tuo patikėti: kaip Dievas galėjo norėti tokio kaip aš, juk net aš pats savęs nenoriu… Laikydami save „broku“ mes įnirtingai bandome save pataisyti, vietoj to, kad pažiūrėtume į save atidžiau ir pamatytumėme Dievišką grožį. Pamačius gėrį savyje reikia atsisukti ir į aplink esančius – juk ir jų Dievas norėjo būtent tokių, kokie jie yra. Tai sudėtinga, nes buvimas kito akivaizdoje dažniausiai yra nepatogus, kiti neatitinka mūsų lūkesčių. Mes tikimės, kad mus supantys žmonės bus kaip tualetinis popierius – minkšti ir patogūs, tačiau realiai jei jie ir būna popieriumi, tai dažniausiai švitriniu… ir ne tam, kad kurtų mums patogumą, o kad mus šlifuotų ir ugdytų bendrystei, kuri yra didžiausia vertybė.

Terapija, gyvenimas – tai upės tekėjimas, jame visada turi vykti kažkas naujo, kas mus trikdo, pažadina ir verčia stengtis: daryti išmoktus pratimus yra saugu ir smagu, tačiau daugiausiai jėgų skiriame ir tikrąjį džiaugsmą pajuntame eksperimentuose.

Ačiū Andriui Navickui, Jis mūsų bendruomenei šiandien padovanojo eksperimentą, kuris ne tik pradžiugino, bet ir paskatino labiau susitelkti.