Bendruomenės „Aš Esu“ savanorė, Jolanta Diskaitė, 2020 m. liepos – rugpjūčio mėnesiais pravedė užsiėmimų ciklą bendruomenės nariams. Užsiėmimų metu  dalyviai supažindino su mylimos veiklos paieškos etapais per praktiką, klausimų atsakymų sesijas ir diskusijas. Visų užsiėmimų metu dalyviai praktikavo grįžtamąjį ryšį, dėkingumą, mokėsi bendradarbiauti, koncentruoti dėmesį, megzti socialinius ryšius ir prisiimti atsakomybę už savo žodžius.

Jolanta pasakoja: „Pradėjome nuo kiekvieno dalyvio individualaus sąmoningumo didinimo: kas kiekvienam dalyviui yra laimė ir ką veikdamas jis būna laimingas, kokios yra jo vertybės, kokie gyvenimo prioritetai, kokios svajonės. Supažindinau bendruomenės narius su darbo rinkoje sutinkamomis profesijomis, pareigų pavadinimais, studijų kryptimis. Diskutavome apie mitus, kaip susirasti norimą darbą, supažindinau su realybe bei darbdavių lūkesčiais. Aptarėme priklausomiems asmenims būdingas situacijas darbo pokalbio metu ir kaip joms pasiruošti bei komunikuoti

Svarbu ir tai, kad užsiėmimų dalyviai ne tik įsivardino gyvenime juos palaikančius žmones ar galinčius jiems padėti darbo paieškos kelyje, bet ir geriau pažino save ir objektyviau pažvelgė į savo silpnybes, stiprybes.

Ačiū, Jolanta.